Låt saab vara

Datum: 2009-02-28 | Klockslag: 17:05:59
Vet ni vad? Nu får det vara slut med tjatet om att "regeringen bryr sig inte om folket för då hade dom gett bidraget till SAAB!" Hur tänker man då egentligen? Saab är inte statligt ägt och är inte ett svensk företag inrotat inne i den svenska själen, varför ska vi då rädda dom? Saabs ledning har lika mycket ansvar för sitt företag som Lailas kiosk och spel i uppsala har. Men inte skulle svenska folket kräva att hennes företag ska räddas av nå bidrag.

Saab har inte gått med vinst på många år så att det har lett dom hit är ingen överraskning. Självklart är det tråkigt för dom som blir arbetslösa, men det är enbart företagets eget fel. Dom har inte förstått att dom måste ändra sin inställning och göra bilar som folket vill ha. Och precis som alla andra företag som säljer varor så har det konsekvenser.

Varför ska vi rädda dom, när dom inte vill rädda sig själva?

Kommentera härLet's make the world a better place

Datum: 2009-02-28 | Klockslag: 16:42:24
Trots att jag ibland kan vara väldigt otrevlig mot vissa så är faktiskt min filosofi att jag ska göra något bra för någon varje dag. Det kan vara en stor sak som att hjälpa någon att flytta eller en mindre sak som att hålla uppe dörren åt någon. Komplimanger och ett trevligtbemötande kan ändra hela dagen för en. Ibland räcker ett obefogat leende åt en främling långt.

Har du aldrig haft en dag då du hatar hela världen och helt plötsligt gör eller säger någon nått åt dig och så är världen inte så hemsk nåmer?

Jag tror på att man verkligen ska försöka vara trevlig även fast personen man stöter på är otrevlig tillbaka. Han/hon har kanske haft en dålig dag? Varför kan inte du försöka göra det till en bättre dag då genom att vara snäll tillbaka?Ett befogat leende till er! ♥

Kommentera härMin skelning

Datum: 2009-02-27 | Klockslag: 17:09:23
Man borde söka på wikipedia istället för att gå till en läkare som kan förklara alla sjukdomar man är nyfiken på.

Wikipediade just min skelning. Tydligen heter min "typ" esofori eftersom att jag skelar inåt. Skillnaden mellan mig och min farsas och ena brorsans skelning är att dom kan bara ta på sig ett par glasögon så hamnar ögonen i rätt läge. Så blir det inte för mig, dom har ständigt samma position. Kul va?..... Är inge kul alls att veta att det finns absolut inget att göra åt saken. Har ju redan opererat mig en gång och dom kunde tydligen inte ta bort allt för då kunde jag få dubbelseende.

Jag kan välja vilket öga jag vill se med, jag ser med den andra också samtidigt så klart men fokuserar mer med ena ögat. Det blir oftast vänster för den har bäst syn men jag ser till att titta på personen jag pratar med med rätt öga så dom ska kunna se att jag tittar på dom. Det gjorde jag inte som barn.

Ingen vet vart min skelning kommer ifrån eftersom att farsan har en annan sort än mig. Jag är den enda skelande i familjen med esofori. Lärde mig också på wikipedia att man kan skela neråt och uppåt också.

Kommentera härTorsdag

Datum: 2009-02-19 | Klockslag: 10:56:59
Gyd myrning. (Något fan till allå allå 'emliga armén här?!)

Idag blir tufft. Först 4 h telefontid sedan 4 h prat. Kommer hem kl 9 ikväll så idag hinner man inte göra något. Nånå, snart helg. Önskar man kunde säga detsamma om sommaren..

Som ni förstår kommer jag nog inte hinna blogga nåmer idag och ni lär nog gråta floder.Igår pratade jag med Jojjo i telen. Vi har faktiskt inte hörts av på länge. Men i helg blir det iaf att umgås.Ja, ni får väll ha en bra dag då och sova åt mig någon. ♥

Kommentera härDagens fråga

Datum: 2009-02-18 | Klockslag: 11:19:55
Jag ska faktiskt gå till jobbet idag osminkad, det har jag inte gjort ännu. När jag gick i skolan var det sällan jag faktiskt sminkade mig. Jag orkade inte helt enkelt. (kan det kanske vara därför jag vart singel i 2 år? hmm..) Jag har tänkt på det - det är få i min ålder som går runt osminkad. Dom flesta behöver ju bara mascara så det tar ju bara 2 minuter, men för mig tar det lätt en halvtimme om inte mer pga mina jävla finnar och ärr.Brukar du gå till skolan/jobbet osminkad?

Kommentera härWednesday

Datum: 2009-02-18 | Klockslag: 08:53:36
Godmorgon kids of all ages!

Nyvaken och måste snart gå och börja laga mat...inte för att låta otacksam men att jobba från 13-17 är verkligen murder för mina matvanor. Efter jobbat orkar jag inte ställa mig och laga mat så då gör jag mat nu och äter bara brunch och sedan en macka när jag kommer hem... Anna skipper, var är du?

Jaja, ganska hyffsat med sömn har man fått inatt iaf men 10 timmar hade inte skadat. Jag sover inge bra i min säng, bäddsoffan är mycket bättre. Å andra sidan pajar den min rygg..

Efter jobbet ska jag och morsan tömma uteförrådet och flytta mina "flytta hemifrån-grejer" till henne. Gym är ganska överflödigt idag va?

Nä, nu ska jag leka husfru. Ha en trevlig dag. ♥Och ja, jag skulle få till en fyrkant men failade...igen. Konstigt att man tappar förmågan att se olika former på fyllan?

Kommentera härBloglovin

Datum: 2009-02-17 | Klockslag: 18:55:52
Följ min blogg med bloglovin ♥

Kommentera härEn liten update

Datum: 2009-02-16 | Klockslag: 19:17:30
Guuud vilken tung dag på jobbet idag. Mycket bråk och lite avgifter måste jag säga. Egentligen skulle jag vilja ringa till dom som betalar tvavgiften och sjunga för dom. -"Tack Katarina för att du har betalat din tv-avgift..." (8)

En liten fågel viskade i mitt öra att käre Timo kommer hem från värnplikten i Finland på fredag. Han är säkert helt slut, stackarn. Tänka sig att lilla Sussie ville göra lumpen förut. Nu vet jag bättre, jag vet att jag ska hålla mig utanför för allas livs skull. ;D Sussie med ett vapen, jojust..

Kommentera härMelodifestivalen screw-up

Datum: 2009-02-16 | Klockslag: 09:08:12

Amy Diamond blev tydligen förväxlad med Jennifer Brown så det är alltså Jennifer som fick juryns röst. Jag förstår inte riktigt hur man kan förväxla dom? Hur röstar den där juryn egentligen?Jag känner att det var skönt att Jennifer fick det för nu får hon en chans till. Amy hade ju fått 3 chanser om hon fått juryns röst, precis som Caroline af ugglas och det känns inte okej. Vad är det för fel på gamla hederliga 1a, 2a, 3a och 4a systemet? Den med mest röster får gå till globen. Svårt?

Kommentera härDagens fråga

Datum: 2009-02-15 | Klockslag: 20:27:27
Om ni undrar varför jag aldrig skriver "god jul" eller "gott nytt år" eller liknande så är det inte för att jag inte önskar er det, utan för att jag är så tömd på inspiration och jag önskar och hoppas att jag får tillbaka den. Just nu så önskar jag mig sommar och en systemkamera mest av allt och när sommaren är här och jag har min efterlängtade kamera så kommer det igen. Det vet jag. Det måste det.Vilken systemkamera ska man köpa? Jag försöker sätta mig in i allt men än så länge vet jag bara vad ISO och pixel är på sin höjd. Hjälp!

Kommentera härKärleksbomb

Datum: 2009-02-14 | Klockslag: 12:30:01
Kärleksbomba en vän eller kärleksbomba MIG (kärleksbomba bloggare). More love!♥

Kommentera härJag känner mig förrådd

Datum: 2009-02-14 | Klockslag: 11:44:28
Jävlar vad arg jag är!! Ni tror inte att release datumet för sims 3 är flyttat? 4 MÅNADER FRAMÅT?!! USCH. Ingen förklaring får man heller. Jag åt just en cocostopp i hopp om att det skulle göra mig lugnare...men NEJ. Bläääääää. Det är är väll typiskt när man ser framemot något, äre inte? På sommaren vill man ju inte sitta inne och spela, man vill vara ute och rulla i gräset.

Kommentera här"Valfri klädsel" = badmössa och långkallingar?

Datum: 2009-02-12 | Klockslag: 19:15:28
What the hell betyder "valfri klädsel" egentligen? Ska gå på Radiotjänst 20år i mars men det står "valfri klädsel". Såå...det betyder alltså att jag får komma i mina barbierosa mjukisbyxor? Får hoppas någon inte har smoking eller nått iaf..

Lär väll bli min nyårsklänning och hiiiiigh heelsen.

Nu ska jag segla iväg (snarare rulla för jag är så jääävla mätt!) till morsan. Jag hoppas på massage och mycket sömn. Idag gick det bra på jobbet. 8 nya avgifter. Nytt personligt rekord. Och nu hoppas vi att jag får sova ut i natt så jag kan slå det imorgon.

Pussenusselulligull. ♥Jag tänkte göra en fyrkant, ni vet som emsedge? Ja, på fyllan kan man inte avgöra former...

Kommentera härMed fiskbullar i magen..

Datum: 2009-02-11 | Klockslag: 16:55:24

Med fiskbullar i magen så orkar man allt. Ska ta en promenad med morsan om ett tag. Som om 1 timmes promenad dagligen till jobbet inte är nog? NEVÖR! Jag försöker verkligen att släppa jobbet när jag slutat och alla man ringer till som behandlar en som skit, men det går trögt. Jag kommer på mig själv ofta med att jag tänker på hur sårad man kan bli. Men idag så kom jag på att jag är ju en brottsbekämpare, en real life superhero för fasen. Jag upprätthåller lagen, vart är min cape?!

Det känns faktiskt riktigt skönt att ha lagen vid sin sida också från stund till stund också och veta att det man gör är rätt.

Inte mycket att rapportera idag, jag försöker knappt nåmer med bloggen känner jag. Jag vill desperat byta bloggportal! Men jag hinner aldrig/ids aldrig fota något nytt. Egentligen borde man anställa paparazzis som kan fota ens varje steg...fast då måste man anställa en makeup-artist...och en hårfrisör... hmm.. blev dyrt det här...ska fundera på saken.


Foto: Susanne Fors

Kommentera härKiruna - exotiskt foh sure

Datum: 2009-02-10 | Klockslag: 18:26:53
Märker ni hur man blir trött så fort solen gått ner vid 4? Man orkar knappt lyfta på röven för att gå till kylen... Jag sitter mest och väntar på midnattssolen...ååh..det är dom senaste åren som jag har börjat uppskatta Kiruna för det staden verkligen är - exotiskt. Tänk själv, maaaasssaaa snö och maaassssaaa minus och skoter, grillning av korv, ren och älg. Vi får inge slask inte. Eller jo på hösten och våren men det gills inte för vi har ju knappt dom årstiderna.

Sen på sommaren så kommer det efterlängtade ljuset som gör att man inte vet vilken dag eller tid det där. Man är ute seeent på kvällarna och gör precis det som faller en in för stunden. Ingen rädsla över att bli överfallen i mörkret när man är ensam på promenad. Nej, picknick och grilling varje dag blir det för mig. I sommar ska jag fan njuta! Vare sig jag är i Kiruna eller södern.

Låt oss göra sommaren 2009 till något speciellt!


Foto: Robin Aidantausta.
Redigering: Susanne Fors

Kommentera härUsch, jag blir less..

Datum: 2009-02-10 | Klockslag: 18:20:01
Fyfan vad less jag blir. Varför finns det en gräns till hur mycket grejer man kan ladda ner till sims? Det är en jävligt bra fråga. Crashande jävla spelhelvete. Jag försöker intala mig själv att 3an kommer om 9 dagar, ta det lugnt...

Kommentera härBilder får summera

Datum: 2009-02-08 | Klockslag: 20:19:32

Lite bilder som summerar förra helgen.

(klick)


Kommentera härKnight rider ♥

Datum: 2009-02-07 | Klockslag: 18:13:58
Ni vet inte det här, men jag ÄLSKAR KNIGHT RIDER! Alltid gjort, kommer alltid. Säkert mest för att jag älskar knight rider-låten.  Möjligt den bästa theme song evör.
 

Kommentera härCitat och halleljuah

Datum: 2009-02-07 | Klockslag: 17:56:14
Jag fick ett hallelujahmoment natten till fredag. Jag upptäckte något väldigt viktigt om mig själv, något som jag behöver jobba på.

Jag kom hem efter att ha samlyssnat med en annan Susanne på radiotjänst kom jag hem kl 9 på kvällen. Jag försökte prata några samtal men misslyckades något fruktansvärt. Jag gjorde tydliga, stora tabbar och när jag kom hem så brast det. Jag skickade sms till alla som är bra på att stötta att jag suger och att jag aldrig kommer att klara av jobbet. Dom försökte uppmuntra mig och sa att jag är nybörjare, ingen kan allt från början.

Jag fick panik. Jag skulle upp kl 6 dagen efter och sitta och prata alldeles själv. Hur skulle jag klara av det?

Smsen hjälpte inte och jag kunde inte sova. Och så, som en blixt från klar himmel så slog det mig - jag har alldeles för höga krav på mig själv. Bara genom att erkänna det så släppte trycket som var kring min strupe. Jag sprang till garderoben (jag har mina böcker där...alla mina..3?) och letade fram Mia törnbloms böcker och bläddra till kapitel som handlade om just det, krav. Det hjälpte mig ännu mer. Jag bläddrade i min almanacka med ordspråk och citat i och det var det enda som fick mig att slappa av helt.

Citat är faktiskt något som betyder mycket för mig. Ett litet citat kan göra mig lycklig igen. Några som brukar hjälpa mig:

Du missar 100% av alla de skott du inte skjuter. - Wayne Gretzky

På tidens vingar flyger sorgen bort. - La Fontaine

Om du väntar tills du är säker på att det är rätt, kommer du förmodligen inte att göra mycket av något. - Win Borden

Vänskap är en själ som tagit bostad i två kroppar. - Aristoteles

Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora. - Lyndon B. Johnson

Den får aldrig några vänner som är rädd för att skaffa sig ovänner. - William Hazlitt

Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad vingskjuten fågel som inte kan flyga. - Langston Hughes.

Människor kan indelas i två grupper, en som går före och uträttar något och en som kommer efter och kritiserar. - Seneca.

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva. - Joan Baez.

Människan kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått modet att förlora kusten ur sikte. - Okänd.

När vi blir gamla är det bara en sak vi kan ångra - att vi inte gav tillräckligt av oss själva. - Elenora Dusa.

Man kan inte kämpa ihjäl en skugga, den dödar man med ljus. - Sigfrid Siwertz.

Kommentera här80-tals klassikern

Datum: 2009-02-05 | Klockslag: 14:07:08
Jag vet inte vad det är med mig. Jag äger ett par stuprörsbyxor och nu vill jag ha converseskor. Är Sussie på väg att bli kommunist...?

Nelly.com

Kommentera härHippie in the morning

Datum: 2009-02-04 | Klockslag: 10:01:39
Jesus kristus vad fort tiden går! Jag som tyckte jag vaknade nyss..

Måste hinna iväg och sola och en liten promenad sedan fixa till mig och förhoppningsvis hinna fota lite till headern. (Åh gud vad jag vill ha en systemkamera!..) Börjar 5 idag, vilket innebär kvällspasset. Vi ska samlyssna med dom mer erfarna och nu hoppas jag verkligen att det klarnar för mig för på fredag ska vi ringa själva. Vadå scary?

Jag hade behövt få en rejäl spark i röven känner jag men äsch! Jag läser lite bloggar först....Hippie!

Kommentera härVad har Sussie för låt på huvudet idag?

Datum: 2009-02-03 | Klockslag: 19:49:38


För övrigt är dom ju så sjukt söta!

Kommentera här"hata radiotjänst"

Datum: 2009-02-03 | Klockslag: 15:37:14
Hahahahahaha-haa. När jag sökte på radiotjänst så hittade jag en hatblogg, denna person kallar oss som jobbar där för "nassar". Som om vi inte har rätt att jobba för att få pengar ? Ska man klaga så klaga hos en politiker så att lagen ändras, för att hålla på sådär gör ingen skillnad. Klagar man inte hos en politike och gör något åt saken, så tycker jag inte att man ska hålla på att "hata" radiotjänst. Det är som när folk som inte röstar vid val och sedan klagar på regeringen...

Har ni förresten tänkt på att ordet hata är väldigt starkt? Jag använder det knappt längre för jag kan inte på riktigt hata något och framförallt inte någon.

Kommentera härUsel ursäkt / Vart går pengarna?

Datum: 2009-02-03 | Klockslag: 15:06:33
Inte för att jag skriver för eran skull...eller who am I kidding? Klart att det är för er skull såväl som min egen.

Varför har Sussie vart borta i några dagar?
För Sussie jobbar ju numera på Radiotjänst varje dag så därför så kommer ni att ha tråkigt i ungefär 4 timmar om dagen, ibland mer om jag jobbar kväll.

Med det sagt så måste jag säga att det är en skitdålig ursäkt eftersom att jag "bara" jobbar 4 h och man är ju vaken...typ vad?..16h varje dygn? Problemet är att jag har varit så nervös så jag vet inte vad. Nu har det börjat släppa lite fast jag är ändå inte hajj på allt man ska kunna.

På fredag så börjar jag ringa runt och ni borde vara affraid...be VERY affraid.... haha

Det är väldigt många som betalar tv-licens, jag blev överraskad hur många ni är. Problemet är väll snarare att folket inte vet vart pengarna går och därför inte betalar. Så..ska jag berätta?

Radiotjänst
Pengarna går inte till stadskassan, dom går till att finansiera SR, UR och SVT:s program och hålla dom fria från kommersiell och politisk påverkan. Och visstfan har dom bra program svt, ur och sr? Det är ju absolut värt pengarna. .Sen så ska vi inte glömma att det är lag på att betala tv-licensen, oavsett vad man tycker om den.

Kommentera här